Ohio Waterfowler Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Discussion Starter · #1 ·
<P style="MARGIN: 0px">IF SOMEONE COULD HELP ME PLEASE.</P> <P style="MARGIN: 0px">&nbsp;</P> <P style="MARGIN: 0px">I HAVE A 2000 50 HP 2 STROKE JOHNSON.</P> <P style="MARGIN: 0px">A COUPLE OF TIMES NOW IT WILL IDLE OK AND RUN AT LOW THROTTLE BUT WHEN I GIVE THROTTLE IT FALLS ON IT'S FACE LIKE IT IS STARVING FOR FUEL.</P> <P style="MARGIN: 0px">IT IS SPITTING LOTS OF WATER OUT TO TELL TALE HOSE AND IS SMOKING A LITTLE FROM THE OIL SO I KNOW IT IS NOT STARVING FOR OIL. DOES ANYBODY HAVE ANY IDEAS ?&nbsp; <IMG src="http://www.websitetoolbox.com/images/boards/smilies/confused.gif" align=absMiddle border=0></P> <P style="MARGIN: 0px">&nbsp;</P> <P style="MARGIN: 0px">JEFF</P>
 

·
Registered
Joined
·
617 Posts
<P>I use to run a 70 &nbsp;H.p Johnson and had the same problem and it was the fuel delivery, those fuel connectors sometimes get gummed up or do not seat properly i replaced mine twice and it ran fine.....</P>
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
<P>Make sure to check your gas tank as well.&nbsp; I had something similar happen to my 1999 25HP Johnson 2 stroke when it was brand new.&nbsp; It turned out that there was a hairline crack in the nozzle that sucks the gas from the tank to the hose and that small amount of air was causing the motor to cut out when you gave it the throttle.&nbsp; </P>
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
<P>same thing happened on mine.&nbsp; it ended up being a bad temperature sensor.&nbsp; I had the water temp checked and it was fine but the sensor was sending a warning so the engine would go into safety mode and not rev up.&nbsp; </P>
 

·
Registered
Joined
·
1,891 Posts
<P>most likely tyou are sucking air due to the hose or fittings having a leak. make sure your vent on the tank is open and free and clear. i had aftermarket fitting that was new be faulty. replace w/omc parts only for reliability ,especially when you need the mota da most,like january.</P>
 
1 - 6 of 6 Posts
Top